UT en Utrecht gaan nauwer samenwerken in medisch onderzoek personalized care

Technologie ontwikkelen die leidt tot innovatieve, sterk gepersonaliseerde patiëntenzorg: dat is het doel van een intensievere samenwerking van de Universiteit Twente, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Universiteit Utrecht.
‘Personalized healthcare’ kan betekenen: behandeling tegen kanker, toegesneden op de individuele patiënt, dankzij kankerdiagnostiek tot op celniveau. Het kan ook betekenen: reparatie van beschadigd lichaamsweefsel, zoals bot of kraakbeen, met 3D geprint weefsel van lichaamseigen cellen. Of het kan betekenen: draagbare kunstorganen die natuurlijker passen bij het lichaam. Micro-imaging, biofabrication en bio-artificial organs zijn de drie gebieden waarop de UT (instituut MIRA), UMCU en UU hun samenwerking gaan intensiveren. De drie gebieden versterken elkaar ook nog eens, en ze staan hoog op onder meer de Europese onderzoeksagenda Horizon 2020.

Lees hier meer.
Gepubliceerd op:   9 november 2017 811 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Gepersonaliseerde kankerbehandeling via de computer

De combinatie van een slimme formule, een nieuwe grootschalige data-analyse van tumoreiwitmoleculen waaronder de drugtargets en een webserver maakt het mogelijk dat op termijn een gepersonaliseerde behandeling voor de patiënt uit de computer rolt.

8 mei 2019738 x bekeken