Vernieuwde website NVZ

De koepel van de Nederlandse ziekenhuizen heeft deze maand haar website vernieuwd (www.nvz.nl) en is er sinds enige tijd een website www.ziekenhuischeck.nl, een initiatief van alle Nederlandse ziekenhuizen, met informatie op over 19 veelvoorkomende of planbare behandelingen en 8 algemene kwaliteitsonderwerpen.
Daarnaast legt de NVZ zich steeds meer toe op informatie over ziekenhuizen voor het publiek. Sinds enige tijd is er de website www.ziekenhuischeck.nl, een initiatief van alle Nederlandse ziekenhuizen dat wordt gecoördineerd door de NVZ en de NFU. Op deze website staat informatie op over 19 veelvoorkomende of planbare behandelingen en 8 algemene kwaliteitsonderwerpen. Het doel van de website is patiënten inzicht te geven in kwaliteitsinformatie van ziekenhuizen. De informatie op Ziekenhuischeck.nl is afkomstig uit de cijfers die worden aangeleverd aan de Inspectie voor Jeugd en Gezondheidszorg en Zorginstituut Nederland. Wijkt een uitkomst af van het landelijk gemiddelde? Dan geeft het ziekenhuis hierop een toelichting.
 
Links:
www.nvz.nl
www.ziekenhuischeck.nl
Gepubliceerd op:   2 september 2019 1340 x bekeken
Gerelateerde artikelen

NVZ: Investeringen ziekenhuizen op dieptepunt

De investeringen in ziekenhuizen zaten in 2017 op het laagste niveau in acht jaar. Dit terwijl investeringen hard nodig zijn om de kwaliteit van zorg te behouden en voor vernieuwingen (bijv. nieuwe apparatuur) zoals zorg op de juiste plek. De afspraken uit het Hoofdlijnenakkoord komen hierdoor onder druk te staan, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) in het rapport Ziekenhuiszorg in cijfers dat medio september verscheen.

2 oktober 2018371 x bekeken

NVZ Brancherapport 2013: aantal bezoeken polikliniek na jaren gedaald

Het aantal bezoeken aan de polikliniek van ziekenhuizen is voor het eerst in jaren weer gedaald. Sinds 2008 steeg het aantal poliklinische bezoeken jaar op jaar, maar in 2012 daalde het met 1,4 %. Ook het aantal opnames daalde evenals de verblijfsduur in het ziekenhuis. Het aantal dagbehandelingen steeg in 2012 met 2,2 % ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit brancherapport van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

6 september 2013948 x bekeken