VSOP en Erfocentrum: begrijpelijke informatie over diagnostisch DNA onderzoek

De VSOP en het Erfocentrum ontwikkelden samen voorlichtingsmateriaal over diagnostisch DNA-onderzoek. Hiermee krijgen patiënten een duidelijk beeld van wat het inhoudt en wat ze van uitslagen kunnen verwachten.
Klinisch genetici uit de verschillende centra in het land en ouders van kinderen die WES/WGS hebben gehad, werkten hieraan mee.
Het project werd gefinancierd door ZonMw vanuit het programma Personalised Medicine.

Klik hier voor meer informatie.
Gepubliceerd op:  24 oktober 2019 537 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Ontwikkelingen in de onderzoek en praktijk

'Digitale revolutie zet oncologische zorg op zijn kop' Meer en beter toegankelijke digitale data, snellere informatie-uitwisseling, predictive genomics en laagdrempelige diagnostiek gaan de komende jaren tot grote veranderingen in de oncologische zorg leiden. Dat voorspelt Michel Rudolphie, scheidend voorzitter van KWF Kankerbestrijding.

18 januari 2018419 x bekeken

‘Gepersonaliseerd vaccin' tegen kanker boekt eerste succes

Voor het eerst hebben oncologen in Duitsland en de VS kleine groepjes kankerpatiënten behandeld met een op de patiënt toegesneden, 'gepersonaliseerd' vaccin tegen kanker. Het vaccin leert het immuunsysteem de kanker te herkennen. Met veelbelovend resultaat, al hielp het vaccin niet bij iedereen.

30 augustus 2017791 x bekeken

Respons op geneesmiddelen bij diabetische nierziekte beter voorspellen

Diabetische nierziekte (DN) presenteert zich in zeer uiteenlopende vormen van ziekteprogressie en complicaties. Uit recent promotieonderzoek bleek dat zowel biomarkers vóór de behandeling als veranderingen in biomarkers tijdens de eerste maanden van de behandeling patiënten konden onderscheiden die weinig of veel baat hadden van de betreffende therapie.

19 februari 2020956 x bekeken