VWS sluit overeenkomsten voor uitbreiding testcapaciteit

Het ministerie van VWS heeft ter uitbreiding van de testcapaciteit overeenkomsten gesloten met laboratoriumnetwerk Eurofins en U-Diagnostics/Labor Dr. Wisplinghoff.
Er zijn zorgen over de testcapaciteit in de komende maanden. De testcapaciteit wordt de komende weken sterk uitgebreid door meer contracten met laboratoria af te sluiten, extra analyseapparatuur en testmateriaal in te kopen en door de ontwikkeling van alternatieve testmethoden te stimuleren.
 
Recentelijk zijn twee contracten gesloten. Begin september zullen dagelijks 500 testen worden uitgevoerd door U-Diagnostics/Labor Dr. Wisplinghoff; dit aantal zal oplopen tot minimaal 2000 testen per dag en mogelijk tot 5000 per dag. Eurofins stuurt sinds begin deze week al dagelijks testen naar één van de laboratoria in Duitsland.

 

Gepubliceerd op:  10 september 2020 634 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Brief Diagned aan Vastekamercommissie: “zet tomtom aan”

Op 2 oktober wordt er in de Tweede kamer commissie van VWS vrijwel de hele dag gesproken over de kosten van (dure) geneesmiddelen. Diagned heeft de Commissie in een brief geattendeerd op de mogelijkheden die laboratoriumdiagnostiek biedt om voor zowel kwaliteit als betaalbaarheid van behandeling met geneesmiddelen.

27 september 2017627 x bekeken

Antwoorden Minister op kamervragen over vergoeding medische hulpmiddelen

Op 22 februari heeft Minister van Ark (Medische Zorg) geantwoord op vragen van het Kamerlid Ellemeet (GL) over een bericht in Reporter Radio van 13 december 2020 over “Medische hulpmiddelen: de patiënt betaalt de rekening”. In de antwoorden wordt een beeld geschetst van de wijze waarop de vergoeding (aanspraak) op medisch hulpmiddelen is geregeld en wie bij de keuzes voor een bepaald hulpmiddel voor de patiënt bepalend is.

25 februari 2021968 x bekeken