Winst zorgverzekeraar VGZ verzesvoudigd

Zorgverzekeraar VGZ heeft de winst vorig jaar zien verzesvoudigen tot 150 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag, dat de zorgverzekeraar openbaar maakte. VGZ wil nog niet toezeggen dat de winst volgend jaar wordt gebruikt om de premies te verlagen.

Eerder maakten de drie andere grote zorgverzekeraars, Menzis, Achmea en CZ, al flinke winsten over 2012 bekend. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid en de Consumentenbond willen dat deze winsten worden gebruikt om de premies te verlagen. 

Voorzitter André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland keerde zich onlangs in Medisch Contact nog nadrukkelijk tegen de suggestie dat zorgverzekeraars dikke winsten maken terwijl overal in de zorg bezuinigd moeten worden. ‘Van iedere euro premie gaat 95 tot 96 cent naar de zorg, 3 tot 4 cent naar overhead van de zorgverzekeraars, en ongeveer 1 cent is winst en verplichte reservevorming. Wie doet ons dat na?’

Gepubliceerd op:  14 mei 2013 997 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars geven vernieuwing van ziekenhuiszorg extra impuls

Om een extra impuls te geven aan de noodzakelijke vernieuwing van de zorg hebben de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) een pakket van maatregelen afgesproken. Naast een financiële injectie om nieuwe initiatieven versneld van de grond te krijgen, bundelen ziekenhuizen en zorgverzekeraars hun krachten om de stijgende kosten van dure geneesmiddelen te beteugelen, gepast gebruik verder te bevorderen en om knelpunten op IT-gebied aan te pakken.

19 februari 20201509 x bekeken

1,1 miljoen verzekerden overgestapt naar andere zorgverzekeraar

De jaarlijkse mogelijkheid om van zorgverzekeraar te wisselen ligt weer achter ons. Uit een analyse van Vektis van de voorlopige cijfers van zorgverzekeraars blijkt dat 6,2% van de verzekerden (1,1 miljoen personen) per januari 2020 is overgestapt naar een andere zorgverzekeraar.

21 januari 2020694 x bekeken

NZa waarschuwt zorgverzekeraars wegens intransparant inkopen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) legt zorgverzekeraars VGZ, CZ en DSW een waarschuwing op. De zorgverzekeraars krijgen deze waarschuwing omdat zij onvoldoende transparant zijn geweest naar zorgaanbieders tijdens het zorginkoopproces.

2 september 20191428 x bekeken