Zorginstituut stelt module hulpmiddelenzorg diabetes vast

Bovengenoemd uitgangspunt over hulpmiddelenzorg is ook terug te vinden in de module diabetes hulpmiddelen (’consensusdocument kwaliteitscriteria standaard bloedglucosemeting’), dat op 8 juni 2017 door het Zorginstituut is vastgesteld. Deze module wordt binnenkort opgenomen in het Kwaliteitsregister.
Op 1 onderdeel van de module diabetes zijn de betrokken partijen het onderling niet eens geworden (mogelijkheid substitutie). Het Zorginstituut is gevraagd hier een knoop over door te hakken; dit is de doorzettingsmacht van het Zorginstituut. Rond 1 augustus neemt het Zorginstituut een besluit over dit onderdeel en zal de definitieve tekst toevoegen aan de module.
Gepubliceerd op:  21 juni 2017 699 x bekeken
Gerelateerde artikelen

Generiek kader Hulpmiddelenzorg aangeboden aan ZIN

Op 30 juni jl. heeft de Patiënten Federatie Nederland het Generiek kader Hulpmiddelenzorg aan het Zorginstituut Nederland aangeboden voor opname in het Landelijk Register Kwaliteitstandaarden (LRK).

7 juli 2017432 x bekeken

Zinnige Zorg: op zoek naar wat beter kan, ook bij diagnostiek

De afgelopen jaren is het Zinnige Zorg-programma van Zorginstituut Nederland uitgegroeid tot een programma met meer dan 20 projecten. Doel van de projecten is de kwaliteit van de zorg verbeteren en onnodige behandelingen en kosten te vermijden. Een aantal van deze projecten heeft ook betrekking op diagnostiek.

2 september 20191521 x bekeken