Zorgvisiecongres Diagnose Technologie

In 2011 werd naar aanleiding van het boek ‘Diagnose 2025’ uit de managementboeken top 10, het congres Diagnose 2025 georganiseerd.

Daar spraken ruim 300 professionals uit de zorgsector elkaar over de uitdagingen voor de gezondheidszorg, nu en in de toekomst. Op 20 september 2013 worden tijdens het congres Diagnose Technologie de oplossingen voor verbetering van toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van zorg besproken. Centraal daarbij staat de verbetering van innovatiekracht.

Momenteel staat het onderwerp innovatie bij veel zorginstellingen nog veel te laag op de strategische beleidsagenda. Omdat demografische ontwikkelingen leiden tot een toename van het aantal patiënten met chronische ziektebeelden en zorgkosten sterk blijven stijgen is de focus op technologie en innovatie noodzakelijk om de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg te waarborgen. Vooral op het gebied van Ouderenzorg, Kanker, CVD (Cardio vasculaire ziekten) en COPD en Astma, zo blijkt uit de analyse van Diagnose Technologie.

Centrale vragen tijdens het congres zullen zijn: Wat zijn op deze zorggebieden de trends en ontwikkelingen? Welke technologieën spelen daarop in? In welke fase van ontwikkeling en implementatie bevinden deze technologieën zich? Voor meer informatie klik hier

 

Gepubliceerd op:  14 juni 2013 1011 x bekeken