15 september 2017

Ledenbijeenkomst Diagned 22 september: wederom blik in de toekomst laboratoriumdiagnostiek

Het is belangrijk om de discussie over de toekomst van de diagnostiek te blijven voeren. Ditmaal zal Dr. Willem Melchers (onder meer werkzaam als moleculair microbioloog in het Radboud Universiteit Medisch Centrum Nijmegen) zijn toekomstvisie geven op de laboratoriumdiagnostiek. De titel van zijn voordracht zal zijn “I have seen the future and it works: de grenzeloosheid van technologie en de diagnostiek  van infectieziekten.”

De laatste decennia binnen de medische microbiologie worden gekenmerkt door een verschuiving van min-of-meer ambachtelijke naar technologisch gedreven diagnostiek, een trend die overigens in de gehele maatschappij waarneembaar is. Deze ontwikkeling wordt gekarakteriseerd door een steeds snellere (exponentiële) technologie ontwikkeling en snelle opeenvolgende paradigma's. Het is daarom een illusie om te spreken over “grenzen van de technologie”, technologische ontwikkeling kent immers geen grenzen. Met andere woorden, de impact van de technologie op de medisch microbiologische diagnostiek is grenzeloos en gaat waarschijnlijk verder dan wat menigeen zich kan voorstellen.

De focus zal dan ook niet liggen op wat we feitelijk al technologisch kunnen binnen de diagnostiek van infectieziekten of op heel korte termijn denken te kunnen. Willem Melchers zal de grenzen overschrijden en u meenemen naar hetgeen wat door de technologie werkelijk gaat veranderen. De discussie zal dan ook niet gaan of het gebeurd maar hoe we daar mee om moeten gaan.
De bijeenkomst vindt als altijd plaats in Hotel Houten. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar. De bijeenkomst zelf start om 10 uur. Uiteraard wordt er na afloop, rond 12.30 uur, weer een netwerklunch aangeboden.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier, de agenda en de stukken staan op het besloten gedeelte van de ledensite. Dit vindt u onder het kopje over Diagned > Ledenpagina.